27 Eylül 2011 Salı

29 Eylül Perşembe günü Saat.12'de Özbekistan Konsolosluğu önünde Basın Açıklaması


Özbekistan Halk Hareketi Rusya Temsilcisi Fuad Shakirhocaoglu Rustamhocaev evinin önünde şehid edildi. Özbek Muhaliflere ve Özebistan Halk Hareketi Lideri Muhammed Salih'e gözdağı vermek için işlenen siyasi cinayetler 29 Eylül Perşembe günü Saat.12'de Özbekistan Konsolosluğu önünde Basın Açıklaması yapılacak ve Katiller Lanetlenecek. Eylem Özbekistan ve Türkistan derneklerince yapılacak. Özbekistan hapishanelerinde 18.000 Müslümana işkence ediliyor.

Özbekistan Halk Hareketi Rusya Temsilcisi Fuad Shakirhocaoglu Rustamhocaev evinin önünde katledildi.


 Özbek Muhaliflere ve Özebistan Halk Hareketi Lideri Muhammed Salih'e gözdağı vermek için işlenen siyasi cinayetler 29 Eylül Perşembe günü Saat.12'de Özbekistan Konsolosluğu önünde Basın Açıklaması yapılacak ve Katiller Lanetlenecek. Eylem Özbekistan ve Türkistan derneklerince yapılacak. Özbekistan hapishanelerinde 18.000 Müslümana işkence ediliyor.
Cuma günü Fatih Camiinde öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı Cumartesi ise saat.13'de de Rusya konsolosluğuna katliamları lanetlemek için siyah çelenk konulacak.

Özbekistan Halk Hareketi, Özbekistanlılar Derneği, Özbekder, Özbek Dayanışma Platformu, Doğu Türkistan Derneği, Maarifder, Orta Asya Türkleri Derneği, Gariblerle Dayanışma Platformu ve Adalet Platformu gibi insan hakları cemiyetleri ile çeşitli gençlik kuruluşları ve siyasi partiler katliamları protesto eylemlerine destek veriyor.




Adalet Platformu olarak Katliamları ve,işkenceleri lanetleme eylemlerini destekliyoruz. 

30 Mayıs Cuma ve her cuma sonrası Kerimovu Lanetleyeceğiz. 
www.adaletplatformu.com www.twitter.com/adaletplatformu www.facebook.com/adaletplatformu Adem ÇEVİK 05322033274

Not. Eyleme destek veren tüm kuruluşların listesi basın açıklaması sonrası bildirilecektir.
Özbek Dayanışma Platformu 05345517822



Fuad Shakirhoca oglu Rustamhocaev:
  1973 Ozbekistanin Andican sehrinde dogdu.

2005 13 Mayis Andican katliamindan sonra Rusya vatandasligina gecmisti.
Ozbekistan Halk Hareketi'nin Rusya temsilcisi olan Rustemhocaev imamlık da yapmıştı.

Daha once Ozbekistan Milli Guvenlik hizmeti tarafindan Fuad'in siyasi faaliyetini kesmesi konusunda bir kac defa tehdit edilmis idi.
24 Eylul Rusya'nin Ivanovo sehrindeki kendi evinin onunde suikasta ugradi. 2 kizi yetim kaldi.

Özbekistan Halk Hareketi Türkiye Temsilcisi:
Alibay Yolyahshi *0554- 987-32-94 ;*aliyulyashi@hotmail.com

http://www.rferl.org/content/exiled_uzbek_political_activist_shot_dead_in_russia/24340471.html

“Kerimov Rejiminin Sıradaki Cinayeti”

 
Rate This
Özbekistan Halk Hareketinin kurucularından ve Rusya’daki faal üyelerinden biri olan Fuat Şakiri(Rüstemhocayev Fuadbek Şakirhoca – Рустамхўжаев Фуадбек Шокирхўжа) 24 Eylül Cumartesi günü 21.55 sularında Rusya Federasyonu’nun İvanova şehrindeki evinin yakınlarında uğradığı silahlı saldırıda başına ve göğsüne aldığı kurşunlarla hayatını kaybetti. Mayıs 2005’teki Andican katliamından sonra Rusya’ya göç eden ve Rusya vatandaşlığına geçen Şakiri, Özbek muhalefetinin Rusya’daki önemli liderlerinden biriydi. Şakiri, arkasında iki kız çocuğu ve hamile bir eş bıraktı.
“Rusya, siyasi kimliğiyle tanınan bir insanın öldürülüşünü açıklığa kavuşturmalı.”  
Bu faciayı “Kerimov rejiminin sıradaki cinayeti” olarak niteleyen ÖHH lideri Muhammed Salih konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bir ay kadar önce  Fuat Şakiri’nin Andican’daki evine gelen MXX (Milli Güvenlik Teşkilatı) görevlilerinin Şakiri’nin ailesini tehdit ettiklerini ve Fuat’ın siyasi faaliyetlerine devam etmesi durumunda onu yok edebilecekleri uyarısında bulunduklarını söyleyerek bu cinayette okların MXX ve İİV (Özbekistan İçişleri Bakanlığı)’yi işaret ettiğini belirtiyor. Muhammed Salih ÖHH adına yaptığı açıklamada “Kardeşimizin ölümünü Özbek halkının özgürlüğü yolundaki şehadet olarak görüyorum.” diyor.
Rusya Soruşturma Komitesi’nin İvanavo il idaresi basın sözcüsü Nadejda Suhanova, BBC’ye yaptığı açıklamada “Şu anda cinayetle ilgili bütün olasılıklar değerlendiriliyor, bilhassa Rüstemhocayev’in iş ilişkileri ve siyasi faaliyetlerine bağlı olasılıklar araştırılmakta.” diyor ve katillerin kaç kişi oldukları, şu ana kadar elde edilen bilgilerin neler olduğunu soruşturmanın güvenliği bakımından açıklayamayacağını ifade ediyor.
“Hakikat sancağını dikmek”
ÖHH kurucu teşkilatlarından AAT (Andican Adalet ve Kalkınma) teşkilatı başkanı Nurullah Maksudov (Нурулло Мақсудов)’un  yayımladığı başsağlığı mesajından bir bölüm:
 “Özbekistan’daki haksızlıkları görmezden gelmeyen, adaletsizlik karşısında kendi fikrini cesaretle ifade edebilen, vatandaşlarımızın aydınlık geleceği hakkında fikir üreten, dikta rejimine hiçbir şekilde boyun eğmeyen, hakikat sancağının dikilmesi yolunda yiğitçe mücadele eden Rüstemhocayev Fuatbek Şakirhocaoğlu’nun aziz hatırası kalplerimizde yaşayacaktır!”
Fuat Şakiri, ÖHH’nin Berlin’deki kurultayında:
qulnoma gündeliğinden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder